Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ

Την υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής μισθωτηρίων ενοικίασης θα παρέχει από τον Ιανουάριο του 2014 στους φορολογουμένους η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών.

Ερωτηθείς για το πότε θα ανοίξουν οι ηλεκτρονικές υποβολές συμφωνητικών, χαρτοσήμου αγορών, φόρου εργολάβων μέσω του Taxisnet ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης απάντησε μέσω Twitter ότι θα προηγηθούν τα μισθωτήρια με το νέο έτος. 

Η νέα υπηρεσία θα καταργήσει τις ουρές στις Εφορίες για την κατάθεση των  συμφωνητικών μισθώσεως ακινήτων και θα καταστήσει ακόμη πιο αποτελεσματικές τις διασταυρώσεις μεταξύ της δαπάνης ενοικίου που δηλώνουν οι ενοικιαστές και του εισοδήματος από ενοίκια που δηλώνουν οι ιδιοκτήτες. 

Σημειώνεται πως σήμερα όλα τα ιδιωτικά συμφωνητικά μισθώσεως αστικών ακινήτων ασχέτως ποσού μισθώματος ή γεωργικών ακινήτων, εφόσον το μίσθωμα είναι ανώτερο των 100 ευρώ μηνιαίως, προσκομίζονται από τον εκμισθωτή ή τον μισθωτή για θεώρηση, μέσα σε 30 ημέρες από τη σύνταξή τους, στον προϊστάμενο οποιασδήποτε ΔΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου