Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΟΝΙΑΣ "ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ-ΤΣΑΚΩΝΑ"


  • «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ» - Χρυσοχοΐδης: Επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων. Στη Βουλή οι συμβάσεις


Την επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδης ο οποίος προανήγγειλε την άμεση κατασκευή του έργου Πάτρα-Πύργος - Τσακώνα, μέρος του αυτοκινητοδρόμου της «Ολυμπίας Οδού».

Όπως είπε οι συμβάσεις για τους αυτοκινητόδρομους θα κατατεθούν στη Βουλή προς κύρωση μέσα στις επόμενες μέρες με στόχο οι μηχανές στα εργοτάξια να τεθούν σε πλήρη λειτουργία τον ερχόμενο Μάρτιο, όπου και αναμένεται να απασχοληθούν 20.000 άτομα.

Ο χρόνος τρέχει πλέον αντίστροφα επειδή, όπως, αναφέρθηκε αν οι συμβάσεις δεν κατατεθούν και δεν υπογραφούν έως τις 9 Δεκεμβρίου τότε κινδυνεύουν να καθυστερήσουν χρήματα από το τρέχον ΕΣΠΑ ύψους 950 εκατ. ευρώ.

Μετά τη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Κατσιφάρα Απόστολο, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, κ. Καφύρα Χαράλαμπο, τους βουλευτές Δυτικής Πελοποννήσου, καθώς και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο Υπουργός δήλωσε:: «Η Ελλάδα μπαίνει σιγά-σιγά, αλλά σοβαρά, ξεκάθαρα και αποφασιστικά, σε μια φάση ανασύνταξης και θετικής πορείας. Το πρώτο έμπρακτο σήμα σε αυτή την κατεύθυνση, είναι οι επενδύσεις και οι υποδομές στις μεταφορές. Θέλω να σας πω λοιπόν, ό,τι ξεκινάνε τώρα οι οδικοί άξονες. Για να γίνει αυτό χρειάστηκαν πολύ σκληρές διαπραγματεύσεις, πολύχρονες, καθώς επίσης και αμοιβαίες υποχωρήσεις. 

Μερικά έργα συντμήθηκαν, για παράδειγμα ο αυτοκινητόδρομος της «Ολυμπίας Οδού», δεν περιλαμβάνει το τμήμα Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα. Σας κάλεσα λοιπόν εδώ σήμερα για να σας ανακοινώσω πως είναι πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης, όλα τα έργα που εξαιρέθηκαν λόγω σύντμησης, να πραγματοποιηθούν. Όχι ότι κάνουμε χάρη σε κανέναν, αλλά γιατί οι υποδομές στις μεταφορές είναι αναγκαία προϋπόθεση παντού για να ξαναξεκινήσει η χώρα».

« Η Ηλεία είναι ένας αγροτικός, παραγωγικός νομός αλλά ταυτόχρονα και τουριστικός, από τους πρώτους νομούς στη χώρα στην κρουαζιέρα» σημείωσε και πρόσθεσε: Αγροτικά προϊόντα και τουρισμός είναι οι στρατηγικοί, παραγωγικοί τομείς για να ξαναξεκινήσει οικονομικά η χώρα. Τους ενισχύουμε με επενδύσεις και τους διευκολύνουμε με υποδομές. Ξεκινά λοιπόν, ο δρόμος Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα τους επόμενους μήνες και θα ολοκληρωθεί ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση της κατασκευής της υπόλοιπης «Ολυμπίας Οδού» δηλαδή Κόρινθος-Πάτρα, μιας σύμβασης, η οποία σε λίγες μέρες θα κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου