Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

"ΤΡΕΧΕΙ" ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (123Α) ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Με ανοιχτή πρόσκληση ξεκινά από τις 30 Δεκεμβρίου η υποβολή των αιτήσεων ενίσχυσης για το πρόγραμμα για επενδύσεις μονάδων επεξεργασίας και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, μέσω του προγράμματος Εμπορίας και Μεταποίησης (Μέτρο 123Α).

Το ποσό της Δημόσιας Δαπάνης για το πρόγραμμα Εμπορίας και Μεταποίησης της πρόσκλησης ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ.Το ποσό της Δημόσιας Δαπάνης για το πρόγραμμα Εμπορίας και Μεταποίησης της πρόσκλησης ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την προκήρυξη που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» το απόγευμα της Παρασκευής, «δικαιούχοι του προγράμματος είναι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις κατά τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 2003/361/Ε.Κ., επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από 750 υπαλλήλους ή έχουν κύκλο εργασιών μικρότερο των 200 εκατ. ευρώ καθώς και επιχειρήσεις, ανεξαρτήτου μεγέθους, στα μικρά νησιά του Αιγαίου κατά την έννοια του Καν. (ΕΕ) αριθ. 229/2013.

Μέσω του προγράμματος ενισχύονται επενδυτικά σχέδια που αφορούν μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων στους τομείς κρέατος, γάλακτος, αυγών–πουλερικών, διαφόρων ζώων, δημητριακών, ελαιούχων προϊόντων, οίνου, οπωροκηπευτικών, ανθέων, ζωοτροφών, σπόρων και πολλαπλασιαστικού υλικού, φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών. Το ποσό της Δημόσιας Δαπάνης της πρόσκλησης ανέρχεται σε 100.000.000,00 ευρώ».

----------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου